Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Pane ministře, máte jedinou šanci, jak se zachránit pro příští volby: Musíte prostě vystoupit proti tomu, aby nám sem nějaké přistěhovalce posílali. A to i za cenu, že se dostanete do konfliktu se západními politiky.

Jestliže se vám to nepodaří a jestliže Česká republika nakonec ty kvóty přijme, tak si možná šplhnete před funkcionáři EU a před představiteli západoevropských zemí, avšak volí vás lidé z Prahy, Brna, Ostravy, Kralup nad Vltavou nebo Třebusic (nepatrná vesnice na Kladensku).

Poslední důchodce ze zmíněných Třebusic má ve volbách větší sílu než Angela Merkel, protože on má alespoň jeden hlas z celkově několika milionů, zatímco ta Merkel nemá v ČR hlas žádný. Jestliže propadnete u českých a moravských voličů, tak Vám za prvé nebude přízeň západoevropských politiků na nic a za druhé o ni beztak přijdete, protože v tom případě pro ně přestáváte být zajímavý. Pro ně máte cenu, dokud jste v Praze u vesla a dokud s Vámi mohou spolupracovat. Jakmile u vesla přestanete být, do týdne na Vás zapomenou. Vy je zajímáte jenom jako funkcionář. Jako lidská bytost jste jim dokonale lhostejný.

13 0
možnosti
Foto

No, řeč je to rozumná, teď ještě ji přetavit v činyR^

18 0
možnosti

Přesně tak, jak to říká V.Kroupa. Jsem zvědavá na dnešní debatu.

0 0
možnosti
AK

Konečně je řeč o tom, že jsou tu nějaké příčiny.

Nějak se nemluví o tom jak byla po léta provozována takzvaná pomoc rozvojovým zemím. I ty nejchudší země už několikanásobně splatily dluhy u finančních institucí a přesto to nestačilo ani na zaplacení úroků.

Takováto pomoc rozvrátila tradiční kmenové struktury a vytvořila proudy bezprizorných osob, které se přes periferie metropolí chudých zemí začaly přelévat přes hranice zemí a kontinentů.

Pak byly vojenskými údery destabilizovány země, přes které dříve uprchlíci nemohli do Evropy proudit.

A teď žasneme nad masivním stěhováním národů, které jsme i my pomohli uvést do pohybu.

Finanční instituce, které díky rozvojové pomoci závratně bohatly ani armády, které si udělaly z mnoha zemí vojenskou střelnici, nevidí důvod se k uprchlíkům hlásit.

Boj o imigranty - ať už dopadne jakkoliv - uvedená mnohem závažnější selhání euroamerické politiky nevyřeší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik