Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M55i96l20o48š 97B25é67m

24. 6. 2014 8:16

"Preventivní policejní akce" - jak krásný eufemismus pro prachsprostou razii. Ze sobotní noci vyplynulo jediné. Zase máme a kousek dál ke skutečnému právnímu státu, který má v úctě své občany, a o kousek blíže k totalitě.

0 0
možnosti
JH

U ministra bych čekal větší informovanost. Body se neztrácejí, ale připisují. Těch přistižených bylo 4 resp. 5 resp. 3 promile ze všech kontrolovaných řidičů. Těch pokutovaných 40%, za co? V podstatě nám nic neřekl jen podporuje tuto monstr akci bez výraznějších úspěchů, chrlí na nás ničím nepodložená čísla. Jediným logickým odůvodněním akce je získání peněz z pokut. Pokud by šlo o bezpečnost, byla by zmiňována pouze ta promile přestupců. Nikdo však neví jak opilí byli ti opilí, jak a čím zdrogovaní byli ti zdrogovaní a co provedlo těch 40%. Podle mne pouze demonstrace síly státních orgánů a absolutní buzerace. Za komunistů dělali policajti takové nájezdy po hospodách. Skutečně chceme aby se policie chovala takto?

2 0
možnosti
TT

5 lidí pod vlivem drog.

Nějak se z této diskuse o nebezpečnosti řízení pod vlivem naprosto vytrácí odborný pohled. Řekněme, že u těch 5 řidičů byla zjištěna přítomnost metabolitů THC, tedy že před jízdou požili marihuanu či hašiš. Ovšem právě u této drogy, která rozhodně nepatří mezi zvlášť rizikové, ať si příznivci státní buzerace tvrdí co chcou, je požití měřitelné klidně i po uplynutí dvou týdnů. Test by se tedy dal použít jako důkaz, že řidič někdy - třeba v nedávné minulosti - kozumoval, jeho výsledek ale nedokazuje, že by řídil pod vlivem.

Ministr vnitra by o takové choulostivé záležitosti měl mít přehled. Takže: jak se určí, určuje, bude určovat, jestli jedu zhulené jak klokan, nebo jestli jsem si před týdnem jednou potáhl?

0 0
možnosti
JN

Odborný pohled? K čemu? Je třeba zvýšit pokuty, jsou příjmem státního rozpočtu a ten mele z posledního. :-(

0 0
možnosti
PB

..... tak na co doboha čekáte ! Vemte si mustr z okolních zemí a už ať to sviští. Vyšperkovaná novela bez dvojího (popř. trojího) výkladu, tvrdý postih a sankce a hlavně účinná a rychlá   v y m a h a t e l n o s t   práva !  Janoušek vohnul snad všechny §§ v trestním zákoníku aj v tr. řádu - než napochodoval k mlejnu, uběhl rok ?! Tak takhle teda nééé, vážení zákonodárci !

1 0
možnosti
JN

Celý článek je v podstatě jen výhrůžkou jak se zvýší represe, sankce, pokuty, přibyde kontrolních kontrol. Ideálem je zřejmě 160tis. pokuta. Jestli to v Rakousku či Německu pomáhá a počet řidičů pod vlivem drog se snižuje, to už jsme se nedozvěděli. Také nevíme, co je to ten enormní nárůst. Zřejmě z několika stovek kontrolovaných jich celých pět bylo pod vlivem drog. Soudím podle počtu udělených pokut, jestli bylo kontrolovaných více než 400, tak z tohoto počtu pět pod vlivem drog není zase tak dechberoucí číslo.

Jedenáctkrát víc nehod než před zhruba deseti lety je nic neříkající údaj, kolik to bylo tenkrát nehod celkem a kolik je to dnes? Ale možná to není tak důležité, důležitější je to jako obhajoba pro zvýšení preventivních sankcí, respektive vyšší zdanění řidičů. Ani slovo o tom, co by se dalo udělat pro řidiče, jen plány jak ovce oholit ještě víc. Smutné.

1 0
možnosti
PB

...... doporučuji využít jako argumentaci na funuse oběti dopravní nehody, jejímž viníkem byla osoba pod vlivem drog. Pozůstalí budou radostí bez sebe ! 

(tady se nejedná o špatné parkování, překročení rychlosti v obci atd. - jde o jízdu pod vlivem zakázaných - návykových látek, každej nastřelenej blb řídí auto jako letadlo a to je ten problém !) Rv

0 0
možnosti

Celkem důstojná připomínka zátahu na parašutisty....

0 0
možnosti
PP

P60e98t84r 14P28a10c56k52a

23. 6. 2014 21:34

Každá taková šťára znamená, že policie rezignovala na drobnou každodenní práci a libuje si v takovýchto hurá akcích. Ty sice chytí nějakého toho lumpa, ale zároveň buzerují 99% nevinných řidičů, kteří v tu chvíli jedou kolem a do akce spadnou.

Plošná kontrola s cílem chytit v davu ty co mají opravdu nějaký problém s dodržením zákona či předpisu je fašismus.

7 0
možnosti
Foto

Pokaždé, když jedu do Norimberku, cestou potkám německé policisty nejméně 5x. Když jedu do Prahy, buď nepotkám žádné, nebo je šťára a já přijedu s hodinovým zpožděním.

My musíme všechno řešit kampaní.

Zkusme to jako v Německu.

6 0
možnosti
JN

Miluju poslední studie :-)

Malá zajímavost

Marihuana... seznamoval jsem se z mnoha studiemi a byl jsem i do studií zapojen. 3x 4x zvyšuje ryziko? To je klidně pravda, dá se říct že s navýšením ryzik jak uvádíte souhlasim. Ale... strašně nerad jsem zastánce marihuany, ovšem studie prokázala a i dlouholetou praxí ověřena, že řidič, který před cestou požije marihuanu má většinou tendenci jet pomalu a opatrně, jeho reakce zůstavají stejně rychlé, někdy to vycházelo i o milisekundy lépe než za střízliva, problém u delšího cestování může však být vyvolaný hlad, který jakmile zaženete, okysličená krev se přesouvá více na trávení a vaše smysly jsou nyní ohroženy. Ale je to furt stejné ryziko, jako když se řidič přejí střízliví a jde řídit. Navíc marihuanu zvyšuje tzv. faktor strachu, což je opak než když se napijete alkoholu, po kterém dostáváte kuráž a "faktor strachu" se snižuje. U marihuany vždy nastane jeho navýšení, ať už si to testovaný subjekt uvědomoval či ne. Jedná se o nepatrné navýšení, která má pak právě vliv na to že  se řidičovi 90 km/h na okresce zdá už dost velká rychlost a neriskuje.

A alkohol? Nechápu jak v ČR nemůže být povolené respektované minimum. Lepší řidič s jedním pivem než s brufenem, lepší řidič po sklence vína, než řidič unavený z práce. 

Tolerance alkoholu za volentem:

Bulharsko: 0,5 ‰, Černá Hora: 0,3 ‰ Dánsko: 0,5 ‰ Francie: 0,5 ‰ Chorvatsko: 0,5 ‰, Itálie: 0,5 ‰, Maďarsko: úplný zákaz,Německo: 0,5 ‰, Polsko: 0,2 ‰, Rakousko: 0,5 ‰, Slovensko: úplný zákaz, Slovinsko: 0,5 ‰, Švýcarsko: 0,5 ‰

3 0
možnosti
JN

- vidím že tam máte brufen jako antidepresivum pětinásobně, souhlas

takže: Lepší řidič s jedním pivem, než rozčílený/potící se/nervozní či jen spěchající. A to mě přivádí k další věci, proč na dálnici není 160km/h POVOLENÁ RYCHLOST? To by se také mohlo jednoduše zapracovat. 

Přemýšlejte jak zlepšit život v Česku a né jen jak vybrat více na pokutách a jak to obhájit. A víte že ve Švýcarsku se pokuty dávají procentuálně podle vašeho platu ?! Aby efekt byl pro každého stejně demotivační a samozřejmě spravedlivý.

2 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik