Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je dobře, že je snaha dát státní službě nějaký řád. Nedílnou částí hodnocení úředníka jistě bude výkon dle co nejpodrobnějšího popisu práce.

Někde to ovšem nejde popsat (nárazová práce - účetní apod.) a nastává spor, co je nad rámec standartního výkonu s možným prémiovým oceněním a co se jen jako mimořádná aktivita tváří.

Souhlasím s níže uvedeným příspěvkem Jardy Chovance o navázání všech platů úředníků a ústavních činitelů na průměrné platy; ovšem ne podle regionů, ale celostátně. Co však bude vzato za "průměr" je otázkou. Akceptace vysokých platů ředitelů a manažerů do výpočtu je statistická zvrhlost. Nabízejí se dvě možné cesty: vypočet dle mediánu a nebo v 500-1000 korunových odstupech vybrat nejpočetnější skupinu; často to bývá skoro totožné.

Řekne-li se, že průměrná mzda je 25.000,- Kč a dost velká skupina lidí bere 15.000 - 17.000, je to dosti demotivující.

0 0
možnosti
LR

Kolik jste dostali od Ratha?

0 0
možnosti
Foto

Kdyby to šlo, tak bych s politiky uzavřel dohodu do konce jejich mandátu.  Pokud nevymyslí žádné pravidlo a neschválí žádný zákon, tak si mohou každý rok zdvojnásobit svou mzdu.   Myslím, že je to férové.

1 0
možnosti
ZJ

..... ode mne SOUHLASR^!! ROZHODNĚ by to vyšlo MNOHEM LEVNĚJI;-)

0 0
možnosti
JC

Úředníci, ale i ústavní činitelé, by měli být odměňování v závislosti na vývoji průměrných mezd. Tedy jejich vlastní platy by měly být stanoveny procentem průměrné mzdy v okrese/kraji/státu.

0 0
možnosti
PM

Výplaty ať mají klidně i větší - pokud teda klesne jejich počet na třetinu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik