Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

P.S.: píšete že v příštích čtyřech letech chcete rozšířit ....   volby jsou nejpozději za 2,5 roku. Plánujete v nich tedy vítězství v ČSSD a počítáte s tím, že budete za 4 roky staronovým ministrem? Proto se nešetří kauza OKD a bytů a jejich prodej se ztrátou cca 40 - 60 miliard?

Šetříte lihovou mafii, daňové úniky - proč neřešíte, kdo a za spolupráce kterých ministrů nebo náměstků v této zemi každoročně rozkrade 100 miliard?

1 1
možnosti
Foto

Přitom podle oficiálních statistik máme policistů na početobyvatel téměř nejvíc v Evropě.  Přijmutídalších policistů znamená další zátěž po rozpočet. Nebylo by lepší zefektivnit práciPolicie ČR. Stačí jenom zjistit kolik má vedoucích skupin (třeba skupina obecnékriminality) o pár lidech, každá skupina má zástupce. Pak jsou to různíkoordinátoři.  O kolik paradoxně vzrostlana Policii ČR administrativa díky zavedení ETŘ. Kolik razítek musí policista dátna každou listinu, která mu přijde.  Byladoba, kdy jedno oddělení, kde byla i hlídková služba, řídili tři osoby. Pak seto rozdělilo a vznikla samostatná hlídková služba a v každé městské čtvrtídalší obvodní oddělení. To znamená další budovy, další civilní pracovnicí,další vedoucí a jejich zástupci.

0 0
možnosti
MM

Popisujete ale dobu za totality, kdy kriminalita nebyla taková, jaká je dnes. Běžte se podívat do služeben policistů - i v Praze jsou kanceláře vybavené z totality. Připojení na internet tak jedno dvě na oddělení, takže se posílají dopisy a odpovědi prostřednictví České pošty. Limit na benzin minimální, v zuimě se topení škrtí, protože prostě na to není. Na odměny vedení ale je.

Jsem přesvědčen, že policie od roku 1990 ušla obrovský kus cesty stran profesionality, morálky a lidského přístupu. Chci žít v relativně bezpečné zemi, chci, aby byl policista v dosahu, pokud je jej třeba. Proto říkám, že policistů je málo a jejich vybavení žalostné. Každoročně se tu rozkrádají stamiliardy, ale přidat policistovi na ulici či kriminalistovi, adekvátně je vybavit technikou, na to nejsou peníze.

Nemluvě o bezprecedentním vlivu politiků as kmotrů.......

0 0
možnosti
MM

Pane ministře, to co píšete je hezké. Mám tři otázky:

1) proč rozdáváte přímým podřízeným odměny ve výši 50% ročního platu a proč je nedátě těm řadovým policistům, co mrznou na ulicích, proč je nedáte těm kriminalistům, co úspěšně šetří trestnou činnost? Jaký podíl na objasněnosti trestné činnosti má náměstek nebo šéf odboru? Rovnou Vám odpovím: žádný. Přesto jeho roční odměna dělá několikanásobej ročního platu policisty a kriminalisty.

2) před minulými volbami se mezi policisty (i těmi vedoucími) zcela otevřeně mluvilo o tom, že na Kalouska, Topolánka, Sobotku adalší je toho tolik, že půjdou do tepláků, jen že se "spuštění" odložilo po volbách, aby nebyla policie obviněna z jejich ovlivnění. A tak se ptám pane ministře, kdy to tedy "spustíte"? Nebo je policie politicky řízena a protože všichni ví na všechny, nesmí konat?

3) už se ví kdo nechal zastřelit Mrázka a proč?

2 1
možnosti
MM

Inu, co čekat, když za ministra píše blogy někdo jiný. No, tak by se alespoň mohl pokusit o odpověď, ne?

0 0
možnosti
ZJ

No - pane ministře - není nad to,umět se POŘÁDNĚ pochválit!Ode mne ji však NEDOSTANETE:-/

0 0
možnosti
Foto

Pane ministře, když už jste vy nebo některý z vašich asistentů pověřený zveřejněním zavítal na blog, dovolte otázku.

Opravdu považujete za morální vyplatit svému blízkému podřízenému odměny dosahující měsíčně téměř 70% mzdy? Víte o tom, že kdo má k platu měsíčně 10% odměnu, je považován za šťastlivce? Copak jsou platy vašich náměstků tak nízké, že si zasluhují měsíční přilepšení v odměnách ve výši dvou celostátních průměrných platů?

Já to považuji za hluboce nemorální.

6 0
možnosti
BM

Ba přímo zločinné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik