Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M70i75l71o25š 70B42é39m

24. 6. 2014 8:16

"Preventivní policejní akce" - jak krásný eufemismus pro prachsprostou razii. Ze sobotní noci vyplynulo jediné. Zase máme a kousek dál ke skutečnému právnímu státu, který má v úctě své občany, a o kousek blíže k totalitě.

0 0
možnosti

U ministra bych čekal větší informovanost. Body se neztrácejí, ale připisují. Těch přistižených bylo 4 resp. 5 resp. 3 promile ze všech kontrolovaných řidičů. Těch pokutovaných 40%, za co? V podstatě nám nic neřekl jen podporuje tuto monstr akci bez výraznějších úspěchů, chrlí na nás ničím nepodložená čísla. Jediným logickým odůvodněním akce je získání peněz z pokut. Pokud by šlo o bezpečnost, byla by zmiňována pouze ta promile přestupců. Nikdo však neví jak opilí byli ti opilí, jak a čím zdrogovaní byli ti zdrogovaní a co provedlo těch 40%. Podle mne pouze demonstrace síly státních orgánů a absolutní buzerace. Za komunistů dělali policajti takové nájezdy po hospodách. Skutečně chceme aby se policie chovala takto?

2 0
možnosti

5 lidí pod vlivem drog.

Nějak se z této diskuse o nebezpečnosti řízení pod vlivem naprosto vytrácí odborný pohled. Řekněme, že u těch 5 řidičů byla zjištěna přítomnost metabolitů THC, tedy že před jízdou požili marihuanu či hašiš. Ovšem právě u této drogy, která rozhodně nepatří mezi zvlášť rizikové, ať si příznivci státní buzerace tvrdí co chcou, je požití měřitelné klidně i po uplynutí dvou týdnů. Test by se tedy dal použít jako důkaz, že řidič někdy - třeba v nedávné minulosti - kozumoval, jeho výsledek ale nedokazuje, že by řídil pod vlivem.

Ministr vnitra by o takové choulostivé záležitosti měl mít přehled. Takže: jak se určí, určuje, bude určovat, jestli jedu zhulené jak klokan, nebo jestli jsem si před týdnem jednou potáhl?

0 0
možnosti

Odborný pohled? K čemu? Je třeba zvýšit pokuty, jsou příjmem státního rozpočtu a ten mele z posledního. :-(

0 0
možnosti

..... tak na co doboha čekáte ! Vemte si mustr z okolních zemí a už ať to sviští. Vyšperkovaná novela bez dvojího (popř. trojího) výkladu, tvrdý postih a sankce a hlavně účinná a rychlá   v y m a h a t e l n o s t   práva !  Janoušek vohnul snad všechny §§ v trestním zákoníku aj v tr. řádu - než napochodoval k mlejnu, uběhl rok ?! Tak takhle teda nééé, vážení zákonodárci !

1 0
možnosti

Celý článek je v podstatě jen výhrůžkou jak se zvýší represe, sankce, pokuty, přibyde kontrolních kontrol. Ideálem je zřejmě 160tis. pokuta. Jestli to v Rakousku či Německu pomáhá a počet řidičů pod vlivem drog se snižuje, to už jsme se nedozvěděli. Také nevíme, co je to ten enormní nárůst. Zřejmě z několika stovek kontrolovaných jich celých pět bylo pod vlivem drog. Soudím podle počtu udělených pokut, jestli bylo kontrolovaných více než 400, tak z tohoto počtu pět pod vlivem drog není zase tak dechberoucí číslo.

Jedenáctkrát víc nehod než před zhruba deseti lety je nic neříkající údaj, kolik to bylo tenkrát nehod celkem a kolik je to dnes? Ale možná to není tak důležité, důležitější je to jako obhajoba pro zvýšení preventivních sankcí, respektive vyšší zdanění řidičů. Ani slovo o tom, co by se dalo udělat pro řidiče, jen plány jak ovce oholit ještě víc. Smutné.

1 0
možnosti

...... doporučuji využít jako argumentaci na funuse oběti dopravní nehody, jejímž viníkem byla osoba pod vlivem drog. Pozůstalí budou radostí bez sebe ! 

(tady se nejedná o špatné parkování, překročení rychlosti v obci atd. - jde o jízdu pod vlivem zakázaných - návykových látek, každej nastřelenej blb řídí auto jako letadlo a to je ten problém !) Rv

0 0
možnosti

Celkem důstojná připomínka zátahu na parašutisty....

0 0
možnosti

P68e60t74r 31P52a18c37k92a

23. 6. 2014 21:34

Každá taková šťára znamená, že policie rezignovala na drobnou každodenní práci a libuje si v takovýchto hurá akcích. Ty sice chytí nějakého toho lumpa, ale zároveň buzerují 99% nevinných řidičů, kteří v tu chvíli jedou kolem a do akce spadnou.

Plošná kontrola s cílem chytit v davu ty co mají opravdu nějaký problém s dodržením zákona či předpisu je fašismus.

7 0
možnosti
Foto

Pokaždé, když jedu do Norimberku, cestou potkám německé policisty nejméně 5x. Když jedu do Prahy, buď nepotkám žádné, nebo je šťára a já přijedu s hodinovým zpožděním.

My musíme všechno řešit kampaní.

Zkusme to jako v Německu.

6 0
možnosti

Miluju poslední studie :-)

Malá zajímavost

Marihuana... seznamoval jsem se z mnoha studiemi a byl jsem i do studií zapojen. 3x 4x zvyšuje ryziko? To je klidně pravda, dá se říct že s navýšením ryzik jak uvádíte souhlasim. Ale... strašně nerad jsem zastánce marihuany, ovšem studie prokázala a i dlouholetou praxí ověřena, že řidič, který před cestou požije marihuanu má většinou tendenci jet pomalu a opatrně, jeho reakce zůstavají stejně rychlé, někdy to vycházelo i o milisekundy lépe než za střízliva, problém u delšího cestování může však být vyvolaný hlad, který jakmile zaženete, okysličená krev se přesouvá více na trávení a vaše smysly jsou nyní ohroženy. Ale je to furt stejné ryziko, jako když se řidič přejí střízliví a jde řídit. Navíc marihuanu zvyšuje tzv. faktor strachu, což je opak než když se napijete alkoholu, po kterém dostáváte kuráž a "faktor strachu" se snižuje. U marihuany vždy nastane jeho navýšení, ať už si to testovaný subjekt uvědomoval či ne. Jedná se o nepatrné navýšení, která má pak právě vliv na to že  se řidičovi 90 km/h na okresce zdá už dost velká rychlost a neriskuje.

A alkohol? Nechápu jak v ČR nemůže být povolené respektované minimum. Lepší řidič s jedním pivem než s brufenem, lepší řidič po sklence vína, než řidič unavený z práce. 

Tolerance alkoholu za volentem:

Bulharsko: 0,5 ‰, Černá Hora: 0,3 ‰ Dánsko: 0,5 ‰ Francie: 0,5 ‰ Chorvatsko: 0,5 ‰, Itálie: 0,5 ‰, Maďarsko: úplný zákaz,Německo: 0,5 ‰, Polsko: 0,2 ‰, Rakousko: 0,5 ‰, Slovensko: úplný zákaz, Slovinsko: 0,5 ‰, Švýcarsko: 0,5 ‰

3 0
možnosti

- vidím že tam máte brufen jako antidepresivum pětinásobně, souhlas

takže: Lepší řidič s jedním pivem, než rozčílený/potící se/nervozní či jen spěchající. A to mě přivádí k další věci, proč na dálnici není 160km/h POVOLENÁ RYCHLOST? To by se také mohlo jednoduše zapracovat. 

Přemýšlejte jak zlepšit život v Česku a né jen jak vybrat více na pokutách a jak to obhájit. A víte že ve Švýcarsku se pokuty dávají procentuálně podle vašeho platu ?! Aby efekt byl pro každého stejně demotivační a samozřejmě spravedlivý.

2 0
možnosti